сливи мариновані

Мої улюблені мариновані сливи з прянощами

Мариновані сливи за святковим столом з'їдають першими! Три дні сливи заливаю маринадом, а на четвертий - закриваю. Виходить така смакота, що банку слив можу з'їсти сама!

Мої улюблені мариновані сливи з прянощами

  • 3  кг твердих слив. Маринад: 600 мл води, 1 кг цукру, 1,5 ч. ложки солі, 300 мл оцту (9%), 10 бутонів гвоздики, 30 горошин чорного перцю, 6 лаврових листків.

Маринад закип’ятити і залити сливи. Наступного дня маринад злити, закип’ятити і знову залити сливи. Те ж саме зробити на третій день. На четвертий день маринад злити, сливи розкласти у стерильні банки. Маринад закип’ятити і киплячим вилити у банки, закрутити стерильними кришками, вкутати. Виходить приблизно 4 баночки по 0,5 л.

Рецепт Любові Скарлат

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook