Соуси до шашликів

Тільки соус розкриває усі відтінки основної страви. А якщо це шашлик - то без соусу тут точно не обійтися!

Соус гірчичний 
6 ст. ложок гірчиці, 3 круто зварені яйця, 6 ст. ложок сметани, 1 цибулина, 2 яблука, трішки лимонного соку.
Порізати яйця, цибулю та яблука, збити міксером, додати решту складників, знову збити. Соус подавати до риби і варених яєць.

Соус пікантний
3 ст. ложки оцту, 5 ст. ложок олії, 2 помідори, 1 цибулина, сіль, перець, листя кропу й петрушки.
Цибулину та помідори порізати кружальцями, зелень посікти, збити усе блендером. Додати решту складників і збивати до утворення однорідної маси. Оцет можна замінити соком лимона.

Соус із хрону
2 ст. ложки оцту, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка гірчиці, 2 ст. ложки натертого хрону, цукор, сіль до смаку.
Усі складники добре збити у блендері.

Дієтичний соус
1 скл. знежиреного сиру, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка морквяного соку, 1 ч. ложка лимонного соку, зелень петрушки.
Сир із соком ретельно збити міксером. Не припиняючи збивати, вливати цівочкою олію, доки соус не стане однорідним.

Соус зі смородини
1 скл. смородини, 1 ст. ложка гірчиці, 0,5 скл. вина.
Смородину збити у блендері, додати гірчицю і вино, продовжуючи збивати до однорідної маси.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook