Морквяний кекс із сирною начинкою
Кекс: 3 яйця, 150 г цукру, 100 г олії, 150 г борошна, 5 г розпушувача, 20 г какао, 220 г свіжої моркви, сіль, мускатний горіх, кориця чи інші спеції до смаку, цедра 1/2 апельсина.
Змішати сухі інгредієнти, моркву натерти на середній терці. Змішати вінчиком яйця, цукор, олію, додати сухі інгредієнти. Замісити тісто, як густа сметана. Додати моркву, розмішати.
Начинка: 200 г сиру, 1 яйце, 60 г цукру, 50 г борошна, 3 г розпушувача, ваніль, шматочки чорносливу.
Змішати всі інгредієнти, крім чорносливу, і пробити погружним блендером. Тісто перекласти у кондитерський мішок (так легше викладати).
У змащену маслом форму викласти половину коричневого тіста, відсадити посередині біле тісто, по ньому викласти шматочки чорносливу і покрити зверху коричневим тістом. Випікати при 170 ОС приблизно 40-50 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Post Views: 31