Молочний суп з пивом

Цей суп дуже популярний у Німеччині. При подачі у нього можна додати смажені шматочки хліба, мускатний горіх.

Інгредієнти:
600 мл німецького пива, сік з півлимона, 1 паличка кориці, 600 мл молока, 5 ч. ложок цукру, 1 ст. ложка крохмалю, 2 жовтки (трохи розтерти), 1/4 ч. ложки меленого мускатного горіха, сіль, мелений чорний перець, дрібка меленої кориці.

При подачі додати смажені шматочки хліба, мускатний горіх.

Розігріти на малому вогні пиво з лимонним соком і паличкою кориці. Довести до кипіння, трохи охолодити.
Постійно помішуючи, розігріти молоко з цукром, поки він не розчиниться. Розмішати крохмаль з 1 ст. ложкою води та влити до розтертих жовтків. Ретельно розмішуючи, додати тепле молоко. Посолити, поперчити, заправити корицею і мускатним горіхом. Охолодити.
Влити молочну суміш у трохи схололе пиво. Розігріти його на малому вогні, помішуючи, поки рідина трішки не загусне. Стежити, аби не допустити кипіння, тому що жовтки звернуться. Процідити суп, подавати з хлібом і свіжозмеленим мускатним горіхом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook