Торт “Спартак”
Коржі
- Рідкі інгредієнти: 3 яйця, 250 г цукру, 3 ст. ложки меду, 0,5 скл. молока, 170 г маргарину.
- Сухі інгредієнти: 3 скл. борошна по 250 мл (може піти трішки більше), 5 ст. ложок какао, 1,5 ч. ложки амонію.
Рідкі інгредієнти варити на водяній бані 30 хв, зняти з вогню. Сухі інгредієнти перемішати. Рідкі охолодити до кімнатної температури, влити в сухі інгредієнти, замісити тісто.
Амоній у готових коржах зовсім не відчувається, треба тільки добре перетерти його з борошном і какао, щоб не було грудочок.
У мене з цієї порції виходить 16 коржів діаметром 29 см. Тісто залишити в мисці над теплою паровою банею, тоді легко розкочується корж. Добре розкочується, коли бляшка тепла, прямо на ній. Краї можна під тиснути руками. Пекти при 180 ОС 7 хв.
Крем
- 450 г цукру, 5 яєць (яйця збити з цукром), 1,5 ст. ложки борошна, 750 мл молока.
Варити на паровій бані, поки почне гуснути. Остудити. Збити міксером 400 г масла, по ложці додавати заварний крем.
Перемастити всі паляниці, накрити бляшкою в якій випікалось і притисну каструлею з водою. Добре потримати в холодильнику, тоді добре нарізається.
Для глазурі ложку сепараторної сметани і 5 цукерок “Ліщина” розтопити на водяній бані.
Рецепт і фото Олі Радь
Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:
- Справжній торт “Спартак” – без меду. На смак нагадує цукерки
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!
Post Views: 38