Мій улюблений рецепт дріжджового тіста для пиріжків
480-500 г борошна, 250 мл молока, 2 ч. ложки сухих дріжджів або 25 г пресованих, 100 г масла, 2 яйця, ванільний цукор, 1/3 ч. ложки цукру.
Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру і почекати до підняття шапочки. Збити трошки виделкою яйця з цукром і додати в борошно, додати ваніль, дріжджі, розтоплене масло, сіль. Замісити тісто. Миску змастити добре олійкою, перекласти тісто в миску, поставити на 1 годину в тепле місце.
Коли підійде – сформувати пиріжки, дати їм підійти, змастити (1 яйце + 1 ч. ложка сметани), випекти в духовці при 180 ОС 30 хв до золотистого кольору.
З однієї порції виходить 15 пиріжків. Я робила подвійну порцію, з вишнями. Щоб пироги не потекли, з вишень треба добре зцідити сік або притрусити трошки крохмалем або притрусити крохмалем і проварити пару хвилин.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Читайте також:
-
“Манзарі” – найсмачніші пиріжки, які готують на Вінничині
-
Смачні пиріжки “Навиворіт” з вишнями до чаю