Медовик зі сметанним кремом і вишнями. Торт – бомба-ракета!

Торт має шість коржів, але готується швидко і просто: замісили тісто - і можна зразу розкочувати і пекти. І крем дуже простий, сметанний. Але який смачний цей торт виходить, він просто тане у роті!

Медовик зі сметанним кремом

Коржі: 250 г маргарину, 2 ст. ложки меду, 1 скл. цукру, 3 яйця, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 3,5–4 скл. борошна. Крем: 1,2 л сметани, 300 г цукру, ваніль, заспиртовані вишні. Глазур: 3 ст. ложки масла, 6 ст. ложок цукру, 6 ст. ложок сметани, 6 ст. ложок какао.

Коржі. Маргарин, меду, цукор розтопити на водяній бані або на маленькому вогні), дати злегка охолонути. Додати яйця, погашену оцтом соду, поставити на водяну баню і помішувати до утворення однорідної пінної суміші. Додавати борошно (приблизно 3,5 скл.) і замісити тісто. Воно повинно відставати від рук, але не бути крутим. Поділити на 6-8 частин, розкочувати товщиною 3–4 мм. Пекти до золотистого кольору. Печеться дуже швидко.

Я пекла 3 великі коржі на найбільшому деку від духовки, а потім розрізала їх навпіл. Розкочувала прямо на пергаменті, вирізаному за розміром дека. Щоб тісто не липло до скалки, накривала ще одним аркушем пергаменту, а тоді розкочувала. Пекти при 170 ОС до золотавого кольору, не пересушуючи. Коли коржі охолонуть, розрізати їх навпіл.

Крем. Сметану збити з цукром і ваніллю. Якщо сметана зрідла, можна додати загусник для сметани або желатин.

Глазур: масло розтопити з цукром на невеликому вогні до однорідності, додати сметану і какао, помішуючи, довести до кипіння, проварити до однорідності. Якщо глазур вийшла надто густа, можна додати трішки молока. Але додавати по 1 ложці, щоб не стала надто рідка.

Зібрати торт. Кожен корж щедро змащувати кремом, посипати добре відцідженими вишнями. Один корж я залишила для декору: вирізала з нього фігурки за допомогою форм для печива і ще підсушила у духовці. Торт покрити глазур’ю, прикрасити і на ніч поставити у холодильник, щоб добре просочився.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook