медовик

Медовик комбінований зі сметанним кремом і чорносливом

Чудове поєднання медових коржів двох видів, ніжного сметанного крему і чорносливу. Дуже вдалий перевірений рецепт!

Медовик комбінований

  • Форма 30Х40 см.
  • Литі коржі: 180 г масла, 150 г натурального меду, 150 г цукру, 1 ч. ложка соди, 3 яйця, 300 г борошна.
Масло, мед і цукор покласти в одну миску і поставити на вогонь і, постійно помішуючи, поступово нагріти, щоб всі інгредієнти об’єдналися і розчинилися. Далі в однорідну масу додати 1 ч. ложку соди та інтенсивно помішувати кілька хвилин (вогонь малий), поки маса не набуде карамельного кольору. Зняти з вогню і залишити охолоджуватися до ледь теплого стану.
Далі до маси додати по одному (після кожного добре розміщувати вінчиком) 3 яйця. Вкінці додати поступово 300 г борошна, добре вимішати.
Я спекла 2 коржі розміром 30Х40 см і розділила навпіл, таким чином вийшло 4 коржі.
Тісто розподілити на пергаменті, випікати при 180 °С буквально 5-7 хв (не пересушіть!).
  • Корж на сметані: 2 яйця, 60 г цукру, 50 г масла, 50 г натурального меду, 100 г сметани, 1 ч. ложка без гірки амонію, 175 г борошна.
  • Форма 20Х30 см.
Яйця збити з цукром до пишної маси, додати мед (якщо він густий, то розтопити до рідкого стану), топлене масло і сметану, в які попередньо розчинити амоній, добре перемішати.
Вкінці додати борошно. Випікати при температурі 180 °С до сухої палички, приблизно 30 хв.
Корж розрізати на 2 частини.
  • Крем: 850 г сметани, 4-5 ст. ложки пудри, 2 п. загущувача (якщо сметана магазинна) – усе збити в стійку масу.
  • На кожен корж викласти чорнослив, у мене пішло приблизно 180-200 г.

Рецепт і фото Наталі Крихівської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook