Медівник з яблучним кремом. Неймовірна смакота!

Любите медову випічку? А яблучну? Якщо так, то цей рецепт точно для вас. Ніжні медові коржі, легкий, ледь солодкий крем з характерним яблучним смаком - просто неймовірне поєднання.
Медівник з яблучним кремом
Коржі: 500 г борошна, 2 яйця, 200 г цукру, 80 г масла, 115 г меду, 2 ч. ложки соди. 
Крем: 500 г яблук, 500 мл молока, 100 г цукру, 50 мл води, 4 яйця, 4 ст. ложки крохмалю. 
Приготувати коржі. Яйця злегка збити з цукром, далі додати мед, масло кімнатної температури, соду. Усе гарно перемішати і поставити на водяну баню. На середньому вогні, при постійному помішуванні вінчиком, прогріти масу до збільшення в об‘ємі у 2 рази і до моменту, коли вона почне набувати золотистого, блідо коричневого кольору. Зняти з плити, додати поетапно, вимішуючи дерев‘яною ложкою, просіяне борошно. Тісто вийде трохи липкувати, але борошна більше не давайте, щоб не забивати його. Залишити прикрите рушником тісто вистигнути до кімнатної температури. Розділити на 6 частин. Пергамент розрізати на квадрати зі сторонами 28 см, в кожному квадраті за допомогою основи від круглої форми намалювати кола d26 см. Припилюючи борошном кожну частинку тіста, розкачати коржі. Я одразу розкачувала на розміченому пергаменті і на ньому ж випікала в розігрітій духовці при t200 приблизно по 5 хв. до золотистого кольору. Не перепікайте коржі, бо будуть гірчити. Готові коржі вистудити. За допомогою тарілки d24 см обрізати краї. Обрізки змолоти на крихту.
Приготувати крем. Яблука почистити, порізати маленькими кусочками, покласти в банячок, додати 4 ст.л. води і протушкувати на невеликому вогні до м‘якості. Залежно від сорту, може піти до 15 хв. Якщо волога випарується, а яблука ще не будуть м‘які, додайте ще трохи води і тримайте до готовності, помішуючи. Готові яблука збити блендером на пюре і поставити вистигнути. Злегка збити вінчиком яйця з крохмалем, додати їх в холодне яблучне пюре, змішати до однорідності. В маленький банячок висипаємо цукор, додаємо 50 мл води, ставимо на невеликий вогонь і варимо до повного розчинення цукру, періодично помішуючи. Окремо нагріваємо молоко. В тепле молоко тонкою цівкою, помішуючи вінчиком, вливаємо цукровий сироп. Вимішуємо до однорідності пару хвилин. Далі тепле солодке молоко акуратно вливаємо в яблучно-яєчну суміш, перемішуємо до однорідності, ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, варимо до загустіння. Зазвичай, цей момент настає, коли маса починає закипати. Виключити, дати охолонути, час від часу помішуючи. Перемастити всі коржі кремом, зверху висипати рівномірно крихту, дати настоятися при кімнатній температурі хвилин 30 і в холодильнику 1-2 год. Смачного!

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook