Маринований перець з медом
5 кг перцю, 2,5 л води, 0,5 л оцту (9%), 400 г цукру, 100 г солі, 2 ст. ложки меду, перець чорний і духмяний горошком, гвоздика, часник, лавровий листок, 12 ст. ложок олії.
Для консервування потрібно брати м’ясисті сорти, а ще буде гарніше, якщо різного кольору. Потрібно спочатку перець почистити, розрізати наполовину, покласти на 1–2 хв в киплячу воду і дістати. Як трохи охолоне розрізати ще наполовину. Приготувати з води, цукру, солі, оцту та меду маринад. На дно кожної банки (краще використовувати півлітрові, на порцію потрібно 12) покласти лавровий листок, горошину духмяного перцю, пару горошин чорного перцю, 1-2 гвоздички і порізаний на пластинки зубчик часнику. Зверху викласти перець, залити маринадом. Зверху в кожну банку додати по ложці олії. Стерелізувати 15–20 хв. Взимку можна додавати до салатів, готувати соус або просто їсти як закуску.