Мариновані печериці для салатів
На 1 кг печериць: 200 мл води, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі, 4 ст. ложки оцту, 4 ст. ложки олії, 10 горошин духмяного перцю, 2-3 лаврових листочки, 3 шт. гвоздики.
Печериці я чищу, зразу ріжу, щоб відкрив баночку, на друшляк і готово. Якщо маленькі, то ви можете і цілими закривати. Нарізаю я у каструльку з водою, додавши у воду пару крапель оцту, щоб не чорніли. Ставлю на вогонь, щоб покипіли хвилин 5-7 і зціджую на друшляк. Всі інгредієнти маринаду змішую, на вогонь і як починає закипати, вкидаю печериці. Кип’ячу грибочки в маринаді на слабкому вогні 15-20 хв. В чисті баночки засипаю гриби, заливаю маринадом, закручую і готово! Можна використовувати хоч наступного дня, але чудово зберігаються і впродовж року.
У мене було 900 г печериць, вийшло 2 півлітрові баночки, щільно набиті. Однієї баночки вистачає на два салати. Я готую такий:
400 г вареного курячого філе, 2 помідори, 150 г сиру твердого, 250 г печериць маринованих, 1 цибулина, 2-3 зубці часнику, заправити майонезом.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Post Views: 20