Мариновані печериці
1 кг печериць, 1 ст.л. лимонної кислоти, 1 л окропу, 50 мл олії без запаху, 2 ст.л. солі, 3 ст.л. цукру, 3 ст.л. оцту, 3 шт. лаврового листа, 4 зубчики часнику, 5 шт. горошин чорного перцю, 5 шт. гвоздики, дрібка меленого коріандру.
Почистити печериці від верхньої шкірки. Засипати їх лимонною кислотою. Залити печериці окропом. Покласти зверху тару з водою, щоб вони були занурені, і залишити на столі не більше ніж на 1 годину. Потім злити воду.
Залишити гриби на 10 хвилин, щоб стекла зайва рідина. Перекласти печериці в ємність, в якій будуть маринуватися. Додати лавровий лист, часник, порізаний на шматочки, горошини чорного перцю, гвоздику, сіль, цукор, оцет, рослинну олію і дрібку меленого коріандру. Добре перемішати ложкою.
Накрити ємність плівкою і поставити в холодильник на ніч. Наступного дня мариновані печериці готові до вживання. Перед подачею можна посипати зеленню. Зберігати в холодильнику до 5 днів.
Порада господині. Лимонна кислота додається у воду для того, щоб печериці не потемніли, коли їх помістити в окріп. Потім ви цю рідину зливаєте, можете промити ( якщо бажаєте) і тільки потім ви робите маринад, в якому є оцет і який вже придасть смак грибам).
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також інші рецепти маринованих печериць:
- Мариновані печериці для салатів. Швидкий рецепт
- Домашні мариновані печериці, смачніші за магазинні. Їсти можна вже наступного дня!