Мариновані опеньки. Перевірений рецепт

Ми щороку збираємо чимало опеньків. Частину з них я мариную на зиму - виходить смачно! Ось мій перевірений рецепт.

Мариновані опеньки

Опеньки. Маринад: 4 скл. води, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 8 ст. ложок оцту, дрібка лимонної кислоти, 4 лаврові листки, 6 горошин чорного перцю.

Гриби замочити у воді з сіллю (щоб все добре вимилося) на кілька годин, ретельно промити. Відварити гриби тричі по 25 хв, кожного разу промиваючи проточною водою. Для маринаду перемішати воду та спеції, залити гриби й проварити 5 хв після закипання. Гриби повинні повністю бути покриті маринадом! Розкласти все у стерильні банки і закрутити стерильними кришками.

Рецепт Олександри Семчук-Сидір

Спробуйте також приготувати:

Рецепти опеньків на зиму: мариновані, солені, ікра, паштет, солянка, салат, у томаті

Рецепт ікри з грибів опеньків з овочами на зиму

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook