Мариновані опеньки
Опеньки. Маринад: 4 скл. води, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 8 ст. ложок оцту, дрібка лимонної кислоти, 4 лаврові листки, 6 горошин чорного перцю.
Гриби замочити у воді з сіллю (щоб все добре вимилося) на кілька годин, ретельно промити. Відварити гриби тричі по 25 хв, кожного разу промиваючи проточною водою. Для маринаду перемішати воду та спеції, залити гриби й проварити 5 хв після закипання. Гриби повинні повністю бути покриті маринадом! Розкласти все у стерильні банки і закрутити стерильними кришками.
Рецепт Олександри Семчук-Сидір
Спробуйте також приготувати:
Рецепти опеньків на зиму: мариновані, солені, ікра, паштет, солянка, салат, у томаті
Post Views: 52