Мариновані огірки “Ностальгія”
250 мл оцту (9%), 5 скл. Води (по 250 мл), 0,5 скл. Цукру, 1 ст. ложка солі, огірки, дцхмяний перець, часник, листя смородини і вишні, парасольки кропу, 1 лавровий листок, зерна гірчиці.
Кожен огірок ретельно вимити, відрізаю кінчики. У чисту банку укласти на дно кріп, зубець часнику, пару листочків вишні і смородини, лавровий лист, кілька горошин запашного перцю, горошин 6 гірчиці, потім щільно викласти огірочки. Маринад: поставити каструльку з водою, сіллю, цукром на вогонь, коли вода закипить, додати оцет. Маринад закипів, залити ним огірочки і стерилізувати хвилин 15 (банки 700 мл), закрити банки, перевернути, укутати.
Post Views: 52