Мариновані огірки. Маю перевірений роками рецепт

Дивуюся, коли господині довго возяться з огірками, заливають окропом, потім зливають... А я мариную огірки просто, і вони завжди смачні. Спробуйте і ви закрити огірки за моїм рецептом. Він перевірений роками! Можливо, він стане і вашим улюбленим!

Мариновані огірки

На 1,5 л банку: 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі, 70 г оцту. Банки помити, покласти в них кріп, моркву, часник, листя вишні, смородини, хрону і все, що любите. Огірки помити, скласти в банки, зверху сипати сіль, цукор, вилити оцет і воду (звичайну, сиру, таку як п’єте). Банки стерилізувати у воді (ставлю в холодну і вмикаю газ) до тих пір, поки огірочки не поміняють колір. У жодному разі не перетримувати, бо втратять хрумкість! Краще виймати з води, навіть коли біля хвостика огірочок ще зеленкуватий трохи, він дійде до кондиції. Закрутити, не вкутувати.

Рецепт Валі Кам

Читайте також:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook