Маринована цвітна капуста. Смачна і хрумка закуска
Інгредієнти: 1 голівка цвітної капусти, 1 морквина, 3-5 зубчиків часнику, 5 ст. л. олії, 5 ст. л. оцету, 1 ст. л. солі, чорний перець горошком (за смаком), 3 ст. л. цукру, 1 л води.
Поділити капусту на суцвіття, не занадто дрібні, але й не великі. Тоді капуста швидше промаринується. Моркву нарізати півкільцями. Часник нарізати пелюстками. В глибокий посуд викласти суцвіття цвітної капусти, наступним шаром – нарізану моркву і часник.
Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього в окремій каструлі нагріти 1 літр води, додати сіль, цукор, рослинну олію і перець горошком. Коли вода закипить влити в маринад оцет і вимкнути.
Залити капусту з морквою і часником гарячим маринадом. Зверху придавити капусту пресом і залишити на добу маринуватися при кімнатній температурі. Коли капуста промаринується, перекласти її в іншу ємність і зберігати в холодильнику.