Традиційно шарлотку печуть з яблуками. Та ця незвичайна – мандаринова шарлотка. А завдяки додаванню цедри апельсина, вона вдається дуже ароматна!
Мандаринова шарлотка
- Форма 24 см.
- 4 яйця, 110 г цукру, 110 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, цедра половини апельсина, 2-3 мандаринки.
Білки збити до пухкої маси. Додати поступово цукор, ванільний цукор. Тоді дати жовтки, трошки ще збити. Поступово додати борошно і розпушувач, а також цедру. Викласти у форму, застелену пергаментом. Зверху викласти мандаринки (обкатати в крохмалі).
Пекти при температурі 200 ОС близько 30 хв.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також інші перевірені рецепти шарлотки:
- Швидка шарлотка з ароматом Різдва: 1,5 склянки кефіру або йогурту – і великий пиріг готовий!
- Пухка шарлотка з яблуками. Секрет – у гарячому молоці
Post Views: 28