малиновий сироп

Малиновий сироп на зиму: до млинців, у чай і від застуди

Я щороку на зиму готую кілька баночок малинового сиропу. Він божественно смакує з млинцями, налисниками і морозивом! Але завжди залишаю хоч одну баночку на ліки: цей сироп і від кашлю, і від застуди, і як перемерзнеш - завжди допомагає!

Малинове варення на зиму – це класика. Але я роблю дещо краще – малиновий сироп. Потім додаємо його до млинців або в чай, особливо під час застуди! Малиновий сироп зберігає всю користь свіжої малини, бо не проходить жодної термічної обробки.

Малиновий сироп на зиму

  • Малина, цукор.

Змолоти малину, витиснути сік через марлю або перетерти через сито. Сік змішати з цукром 1:2 (1 частина соку і 2 частин цукру). Помішувати, щоб розчинився цукор. Тоді перелити в чисті сухі банки, зберігати у прохолодному місці.

Рецепт Оксани Єремцової

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook