Малиновий «Рахат лукум»
- 1 скл. малини, 200 мл води, 200 г цукру, 50 г крохмалю, 1 ч. ложка желатину, цукрова пудра (для обсипання).
Малину всипати в каструлю, додати цукор, влити воду, довести до кипіння і варити кілька хвилин. Відтак перетерти через сито. Має вийти 300 мл малинової суміші. Якщо трохи менше, додати води. У малинову суміш всипати 40 г крохмалю, розмішати, довести до кипіння і варити, безперервно помішуючи, до загусання 20 хв. За цей час маса має загуснути.
Зняти з вогню. Желатин розвести у 2 ст. ложках гарячої води. Форму 15 на 10 см, застелену пергаментом, присипати крохмалем. У теплу малинову масу влити желатин, розмішати і викласти масу в форму. Дати застигнути, можна поставити в холодильник. Вийняти лукум з форми, нарізати кубиками і обваляти в цукровій пудрі.
Радимо також приготувати:
- Сирний рахат-лукум з горіхами і сухофруктами (без цукру)
- Рахат-лукум з цедрою апельсина
Post Views: 39