Маковий пляцок з вишнями
- Кругла форма діаметром 24 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Маковий бісквіт: 6 яєць, 1 скл. цукру, 0,5 скл. борошна (можна трішки більше), 0,5 скл. маку меленого, 1,5 ч. ложки розпушувача.
Білки відділити від жовтків і збити з більшою частиною цукру у стійку масу, робити те ж саме з жовтками. У білки влити збиті жовтки і обережно перемішати лопаткою в один бік, щоб білки не осіли. Додати розпушувач і борошно, знову перемішати і вкінці додати мак.
Випікати при 180 °С приблизно 30 хв. Розрізати на 2 частини.
- Шоколадний бісквіт: 4 яйця, 180 г цукру, 180 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка какао.
- Для просочення: 150 мл води, 1 ст. ложка цукру.
Робити все те ж саме, що і з маковим, тільки не розрізати.
- Яблучна начинка: 700 г яблук (3-4 великі яблука), 1 п. желе зеленого.
Яблука почистити, натерти і тушкувати на сковороді під закритою кришкою 5 хв, вкінці, коли яблука зм’якнуть, додати сухе желе і ще 1 хв протушкувати.
- Заварний крем: 800 мл молока, 180 г цукру, 2 пудинги сметанкові, 400 г масла.
Пудинг розвести у 300 мл молока, а решту поставити грітись з цукром. Тоді у кипляче молоко влити пудинг, варити до загустіння і накрити харчовою плівкою впритул. Масло збити і поступово додавати охолоджену масу, збивати міксером до пишного стану.
Зібрати пляцок: маковий корж, крем, охолола яблучна маса, крем, шоколадний корж, крем, консервовані вишні, маковий корж.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також інші цікаві перевірені рецепти пляцків з незвичайними коржами:
- Пляцок “Спокуса” із незвичайними коржами з курагою та арахісом
- Пляцок “Сакура” з незвичайними коржами: із вишнями і маком
Post Views: 21