маковий пляцок

Маковий пляцок з лимонним кремом

Дуже смачний пляцок з маковим коржем і лимонним кремом. Якщо любите поєднання маку і лимона та легку кислинку, - він вам точно сподобається!

Маковий пляцок з лимонним кремом

  • Інгредієнти (деко 20×35 см).
  • Корж: 3 яйця, щіпка солі, 200 г цукру, 180 г меленого маку, 70 г вершкового масла, 250 мл молока, 10 г розпушувача, 200 г борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю.
  • Для лимонного крему: 3 яйця, 250 мл води, 100 мл соку лимона (з натурального лимона), цедра одного лимона, 40 г крохмалю, 200 г цукру (або за смаком), 10 г ванільного цукру, 10 г желатину + 50 мл води, 200 г вершкового масла.
  • Для вершкового крему: 300 мл вершків, цукрова пудра за смаком (або готовий кондитерський крем).

Збити білки з цукром і дрібкою солі до стійких піків, додати жовтки, розтоплене масло, мелений мак, чергуючи додати молоко та просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем. Перелити масу в деко з пергаментом. Випікати при 180 °C протягом 25–30 хвилин, охолодити.

Для крему змішати желатин із водою та залишити для набухання. Яйця змішати з крохмалем, цукром, ванільним цукром, лимонним соком, цедрою і водою, варити на вогні або паровій бані до загустіння. Додати желатин у теплий крем і ретельно перемішати. Збити з вершковим маслом до кремової текстури, охолодити.

Готовий крем нанести на маковий корж, збиті вершки викласти поверх лимонного крему за бажанням.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook