Маковий пляцок з лимонним кремом
- Інгредієнти (деко 20×35 см).
- Корж: 3 яйця, щіпка солі, 200 г цукру, 180 г меленого маку, 70 г вершкового масла, 250 мл молока, 10 г розпушувача, 200 г борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю.
- Для лимонного крему: 3 яйця, 250 мл води, 100 мл соку лимона (з натурального лимона), цедра одного лимона, 40 г крохмалю, 200 г цукру (або за смаком), 10 г ванільного цукру, 10 г желатину + 50 мл води, 200 г вершкового масла.
- Для вершкового крему: 300 мл вершків, цукрова пудра за смаком (або готовий кондитерський крем).
Збити білки з цукром і дрібкою солі до стійких піків, додати жовтки, розтоплене масло, мелений мак, чергуючи додати молоко та просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем. Перелити масу в деко з пергаментом. Випікати при 180 °C протягом 25–30 хвилин, охолодити.
Для крему змішати желатин із водою та залишити для набухання. Яйця змішати з крохмалем, цукром, ванільним цукром, лимонним соком, цедрою і водою, варити на вогні або паровій бані до загустіння. Додати желатин у теплий крем і ретельно перемішати. Збити з вершковим маслом до кремової текстури, охолодити.
Готовий крем нанести на маковий корж, збиті вершки викласти поверх лимонного крему за бажанням.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Торт лимонно-маковий – розкіш смаку, що освіжає
-
Маковий торт з лимонним курдом: ароматний, яскравий і простий у приготуванні!