Мені подобається такий майонез не тільки в салатах. Я додаю його в випічку і готую з ним солоні торти на свята. Це зручно, бо майонез дуже густий виходить. Навіть ложка в ньому стоїть.
150 мл молока, 300 мл олії, 3 ст. ложки лимонного соку, 1/2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка гірчиці.
Додати молоко й олію, але тільки рафіновану, інакше майонез буде гірчити! Збити блендером на максимальній потужності секунд 30. Додати цукор, сіль, гірчицю і лимонний сік або оцет. І збити ще секунд 30. Майонез виходить дуже густий і смачний. Такий майонез зберігається найдовше в холодильнику – до двох тижнів.
Post Views: 59