М’ятний лікер із цукерок
200 г свіжої м’яти, 0,33 л горілки, 50 г м’тних льодяників, 0,5 л води, 0,5 скл. цукру, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти.
М’яту добре промити, обсушити. Відірвати листочки від стебла. Покласти у скляну банку, залити горілкою, щільно закрити кришкою. Настоювати у холодильнику 7 днів. Настій відцідити через марлю, знову щільно закрити. М’ятні цукерки викласти у глибоку посудину, залити кип’ятком, накрити кришкою та залишити на ніч. Я використовувала льодяникові карамельки “Рошен-евкаліпт-ментол”. Вранці додати туди цукор та поставити варити на маленькому вогні, помішуючи, поки цукерки повністю розчиняться, додати 1/4 ч. ложки лимонної кислоти. Остудити. От і отримали насичено-м’ятний сироп для нашого лікеру. Додаємо настояну на м’яті горілку, перемішуємо, охолоджуємо і споживаємо.
Рецептом поділилася Лілія Цвіт