Лимонний кекс
Форма 36х12 см, об’єм склянки 250 мл. 230 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, дрібка солі, 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. кефіру, 0,5 скл. олії, цедра 1 лимона (лише жовта частина!), 1 ст. ложка лимонного соку, 1/4 ч. ложки куркуми (для кольору, на бажання), 120 г родзинок. Глазур: 1 скл. цукрової пудри, 3-4 ст. ложки лимонного соку.
Змішати борошно і розпушувач. Натерти цедру лимона і вичавити сік і відставити. Змішати яйця, цукор, ваніль вінчиком, можна не збивати. Додати кефір, олію, лимонну цедру і сік лимонний. Перемішати і додати просіяне борошно з розпушувачем. Додати родзинки, перемішати.
Форм змастити маслом і посипати ледь сухарями або можна покласти пергамент і нічим не мастити. Випікати при 180 ОС десь 50-60 хв (перевіряти дерев’яною паличкою). Зачекати, щоб вистиг, і нанести глазур. Для глазурі пудру змішати з лимонним соком.
Я робила подвійну порцію і додавала 4 жовтки, оскільки залишилися від попередньої випічки, тому такий яскравий.
Рецепт Марії Михальченко. Пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 50