Ліниві вареники з сиром та картоплею
800 г картоплі, 400 г сиру, 2 яйця, сіль за смаком, від 200 г борошна і більше.
Картоплю помити і відварити у «мундирах» до готовності (перевіряйте шпажкою). Почистити від лушпиння. Пропустити через м‘ясорубку сир, картоплю, додати сіль та яйця і перемішати до однорідності. Поступово просіюючи борошно, замісити м’яке тісто. Борошна має бути не мало і не багато. Так, щоб тісто не прилипало до рук, але залишалося доволі м’яким. Якщо борошна дати забагато, ліниві вареники будуть затвердими. Краще дати чуть менше і вже виробляти вареники на добре притрушеній борошном поверхні.
Тісто поділити на кілька частин, розкатати з кожної ковбаски. Ковбаски нарізати на шматочки. Відварювати у підсоленій воді, як звичайні вареники, кидати у киплячу воду, тоді акуратно провести ложкою по дну, щоб не прилипли. Варити приблизно 2-3 хв. після того як спливуть. Подавати гарячими. Собі я перемастила маслом і посипала смаженою магазинною цибулькою-фрі.
Чоловіку робила його улюблену засмажку: розігріла по 1 ст.л. олії і смальцю, підсмажила до золотистості дрібно порізану велику цибулю, в кінці додала 2 ст.л. домашньої сметани, пару хвилин дала разом покипіти.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko