Любите голубці? І я люблю! От тільки готувати не люблю, точніше не маю так багато вільного часу, щоб возитися з ними. Інша річ – ліниві голубці: смачні, як справжні, а готувати в рази швидше!
Ліниві голубці
- 500 г свинини, 400 г рису, 300-400 г капусти (можна дати приварену білокачанну або сиру пекінську), 1 морквина, 2-3 цибулини, 1-2 яйця, 4-5 ст. ложок олії, 1,5 скл. томатного соку, сметана, петрушка для подачі, сіль, чорний мелений перець.
Свинину перемолоти на м’ясорубці і додати 2 яйця. Рис відварити напівготовності і злити воду, капусту порізати так, як цибулю на засмажку, і відварити до напівготовності. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору і додати потерту моркву, протушкувати пару хвилин. Усе це додати до фаршу, посолити, поперчити і за смаком я ще вдушила зубчик часнику (часник за бажанням). Сформувати кульки, покласти у форму, залити заливкою, щоб покрила голубці. Заливка: томатний сік, сметана, трохи води, сіль, цукор за смаком, трохи томатного соусу або томатної пасти. Поставити в духовку, тушкувати при 220 ОС до готовності, приблизно 1 год і 20 хв, усе залежить від духовки.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші перевірені рецепти лінивих голубців:
- Дуже ліниві голубці у соусі (без рису). Смачно і супершвидко!
- Любите голубці, але не маєте часу возитися? Зберігайте рецепт!