Торт “Перлина” зі сметанним суфле
5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна (надібрати 2 ст. ложки, а замість них додати крохмаль), 1 ч. ложка розпушувача. Крем: сметана, цукор.
5 білків збити до крутих піків, поступово додаючи 1 скл. цукру. Потім по одному додати жовтки, легко вимішуючи ложкою чи лопаткою. Наступний жовток додавати тільки тоді, як вимішали попередній. Додати до цієї маси 1 скл. борошна і крохмаль. В склянку з гранями по рубчик дати борошно, а решту крохмаль + 1 ч. л. розпушувача. Якщо робити з какао, то у склянку має вміститися борошно, крохмаль і какао. Все легко вимішати. Для форми 26Х40 см потрібно 2 порції, з них спекти 4 коржі.
Крем: 1 л домашньої сметани збити до збільшення в об’ємі, додати на смак цукрової пудри. Якщо магазинної – то 1,8 л(на форму 26Х40 см). Можна використовувати тільки желатин, але я використала 1 п. желе, розведеного в 1 скл. гарячої води і 12 г желатину, попередньо замоченого в 0,5 скл. холодної води. Коли желатин набухне, його трохи нагріти, додати до гарячого желе, добре розмішати, трохи остудити і порціями додати до сметанної маси, постійно збиваючи міксером. Маса скоро гусне.
Перемащений торт можна залити шоколадною помадкою. Якщо є добра домашня сметана, то можна перемастити сметаною збитою з цукровою пудрою (без желатину) Між коржами можна використовувати різні фрукти в залежності від їх достигання (літом смачно із полуницею чи чорницею).
Рецепт і фото Лесі Сенько
Читайте також:
-
Шоколадний бісквітний торт зі сметанно-сирним кремом і персиками
-
Горіховий торт на бісквіті без борошна. Дуже простий і смачний!