Чим потішити чадо після уроків: найулюбленіша дитяча страва, яку можна приготувати в духовці

Зазвичай, коли дитина приходить зі школи, їй хочеться поласувати смачненьким. Порадувати сина чи доньку можна власноруч приготованими пончиками. Для цього потрібно скористатися духовкою, адже саме в ній пончики виходять ніжними, пишними та не жирними.

Для приготування глазурованих пончиків чудово підходить електрична духовка SAMSUNG. Вона дозволяє тістові швидко «піднятися» й при цьому зберегти форму.

Пончики з шоколадною глазур’ю і фісташковою крихтою

Хто не любить ніжні, повітряні та неймовірно смачні пончики? Їх обожнюють всі, а особливо — дітлахи!

Варто розпочати процес їхнього приготування з замішування тіста. Інгредієнти, які входять до його складу, — це:

  • просіяне пшеничне борошно — 0,36 кг;
  • свіжі хлібопекарські дріжджі — 25 грамів (також можна використати сухі — близько 15 грамів);
  • цукор — 75 грамів;
  • сіль — 5 грамів;
  • 1 склянка молока;
  • масло або олія для змащування посуду.

Процес приготування надзвичайно простий. Він передбачає такі етапи:

  1. Приготування класичної опари (як для пшеничного хліба). Для цього необхідно змішати у глибокій посудині половину теплого молока, дріжджі, сіль і цукор, а також невелику кількість борошна — не більше однієї столової ложки. Опару слід залишити у теплому місці приблизно на четверть години.
  2. Приготування тіста
    Щоб отримати пухку й приємну на смак основу для пончиків, необхідно в борошно додати приготовану опару, змішати отриману масу з рештою молока й довести до однорідної консистенції. Потім — залишити «підходити» на 1 годину.
  3. Замішування тіста
    Готове тісто викласти на робочу поверхню, присипати борошном і ретельно перемішати. Далі його слід розкачати у тонкий пласт, товщина якого — 7-8 міліметрів.
  4. Вирізання пончиків
    За допомогою спеціальної форми або широкої кружки, з тіста потрібно вирізати круглі заготовини однакового розміру. Посередині зробити отвір, характерний для пончиків.
  5. Підготовка до випікання
    Заготівлю накрити рушником і залишити на 10 хвилин. Тим часом увімкнути духовку та розігріти до 180 градусів Цельсія. Деко застелити листом пергаменту, змастити його маслом або олією та викласти на нього пончики.

На останній стадії деко з пончиками необхідно відправити у духову шафу на 15 хвилин. Важливо, щоб пончики не пересушилися й залишилися ніжними та повітряними.

Глазур і декорування

Для глазурі потрібні:

  • якісний чорний шоколад — 2 стандартних плитки;
  • вершки жирністю 10% — 5 столових ложок.

Як готувати:

  1. плитки шоколаду подрібнити за допомогою ножа;
  2. викласти шоколад у ємність з товстими стінками й відправити її на водяну баню. Помістити в розташовану на ввімкненій плиті більшу посудину, наповнену водою так, щоб вода не потрапляла в шоколад;
  3. коли шоколад почне танути, додати вершки й ретельно перемішати;
  4. вимкнути плиту та зняти глазур з водяної бані.

Для декорування крім глазурі знадобиться фісташкова крихта. Щоб отримати її, слід підсмажені несолені фісташки без шкаралупи подрібнити у блендері або кавомолці.

Далі готові пончики необхідно по черзі занурити у глазур (приблизно наполовину), присипати фісташками та залишити у прохолодному місці для того, щоб шоколадна маса застигла.

Смачного! Ваша дитина точно залишиться задоволеною!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook