Легендарний сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times“

Печу цей смачнючий пиріг вже кілька років підряд! Рецепт знаменитого сливового пирога був опублікований в газеті «New York Times» в 1983 році на прохання домогосподарок Америки. Він настільки полюбився читачам, що щороку протягом 12 років цей рецепт публікували у газеті!

Сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times “

12 слив (сорт – угорка), 3/4 скл. цукру, 100 г масла, 1 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка кориці, 1/3 ч. ложки солі. 

Збити масло з 3/4 скл. цукру. Додати яйця, сіль і продовжувати збивати. Вмішати ложкою борошно, попередньо змішане з розпушувачем. Змастити форму маслом, присипати борошном або застелити пергамент і викласти тісто. Зверху, не вдавлюючи, розкласти половинки слив зрізом догори. Змішати 2 ст. ложки цукру з чайною ложкою кориці. Посипати сливи (у процесі випікання цукор карамелізується). Поставити пиріг в розігріту духовку та випікати 40-45 хв при температурі 180 ОC до утворення хрусткої скоринки.

Неймовірно смачно їсти вершковий пиріг з кулькою ванільного морозива!

Пекла і фотографувала Олена Кузьменко

Спробуйте також приготувати:

Кольоровий пиріг зі згущенкою і ягодами. Пухнастий і смачний!

Пиріг зі сливами. Легкий у приготуванні і дуже смачний!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook