Гранат – надзвичайно корисний. Але його не дуже просто почистити: витікає сік, вимащує руки та одяг, бризкає на стіл і стіни. Ну дуже неестетично! Але є один спосіб почистити гранат дуже швидко і при цьому не забруднити руки. Жодна крапля соку не витечете, а у ваших руках будуть охайні дольки з ягідками.
-
Як обрати найкращий та найсмачніший гранат
Чим корисний гранат і кому його варто їсти?
Гранат є одним із найкорисніших фруктів, відомий своїм багатим складом вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Він не тільки смачний, але й надзвичайно корисний для здоров’я.
Корисні речовини, що містяться в гранаті:
- Антиоксиданти. Гранат багатий на антиоксиданти, такі як поліфеноли, таніни, антоціанини та елагітаніни, які допомагають захистити клітини від пошкоджень вільними радикалами.
- Вітаміни. Гранат містить велику кількість вітаміну С, який необхідний для зміцнення імунної системи, а також вітаміни групи В, К, і фолієву кислоту.
- Мінерали. У фрукті також є калій, який допомагає регулювати кров’яний тиск, а також кальцій, залізо та магній.
Гранат має багато корисних властивостей:
- Підтримка серцево-судинної системи. Регулярне вживання граната може знижувати ризик розвитку серцевих захворювань, знижувати рівень холестерину та артеріальний тиск.
- Зниження ризику раку. Дослідження показують, що антиоксиданти в гранаті можуть сповільнити ріст ракових клітин, особливо в раку простати та грудей.
- Покращення травлення. Велика кількість клітковини робить гранат корисним для здоров’я кишківника та сприяє нормалізації травлення.
- Покращення пам’яті. Деякі дослідження вказують на те, що гранат може покращувати пам’ять та запобігати деяким неврологічним захворюванням.
- Підтримка здоров’я шкіри. Вітамін С та антиоксиданти в гранаті сприяють виробництву колагену, що допомагає зберігати шкіру молодою та здоровою.
Як швидко почистити гранат?
Спершу гранат треба ретельно вимити і насухо витерти рушником. Візьміть гострий ніж. Відріжте ним “шапочку” з “короною”. Зрізайте акуратно, щоб не пошкодити зернята.
Зніміть шапочку – і ви побачите всередині перетинки. Зробіть акуратні вертикальні надрізи ножем уздовж перетинок. Робіть це обережно, неглибоко, розрізаючи тільки шкірку і не зачіпаючи зернята. Далі всередину граната вставити ніж і повернути його, ніби розколюєте горіх. Потім розділити гранат на шматочки.