“Київський торт”
Форма 20Х30 см. 600 г просіяного борошна і 300 г холодного маргарину перетерти, додати 1 п. розпушувача (18 г), 250 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 4 жовтки, 100 г сметани, замісити м’яке тісто, розділити на 3 частини, поставити в холодильник на 30 хв.
Білкова маса: 4 білки збити в круту піну, поступово додаючи 200 г цукру, збити у пухку масу.
Дістати першу частину тіста з холодильника, розкотити, викласти на деко, застелене пергаментом, змастити варенням кислим, викласти 1/3 частину білкової маси, акуратно розрівняти по всій поверхні, посипати рясно будь-якими горішками (в мене арахіс 100 г). Випікати при температурі 200 г 30 хв. Так само приготувати ще 2 таких коржі.
Крем. 500 мл молока довести до кипіння. 3 ст. ложки (без чубка) борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 8 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, перемішати до однорідності, поступово додаючи до киплячого молока, варити при слабій температурі до загустіння. Накрити харчовою плівкою в контакт, остудити до кімнатної температури. 300 г масла збити, додати малими порціями заварну масу, збити до пухкої маси.
Змастити коржі кремом. Поставити в холодильник на ніч.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 60