Квашені помідори з гірчичною “кришкою”. На смак – бомба-ракета!

Завдяки такій гірчичній "кришці" квашені помідори не пліснявіють. А які смачні вони вдаються, ароматні! Просто бомба-ракета!

Квашені помідори з гірчичною “кришкою”

Помідори наколоти зубочисткою біля корінця. На низ банки покласти петрушку, натерту моркву та помідори, щораз перекладаючи петрушкою та морквою. Заповнити до верху, влити маринад: на 5 л холодної джерельної води 250 г солі та 250 г цукру. Добре розмішати, залити, покласти листок хрону та всипати 1 ст. л. сухої гірчиці.

«Кришечкою» буде слугувати марля складена в 4 шари і намащена сумішшю сухої гірчиці і води до стану кашки.

Прикласти кришечку до горловини банки і щільно притиснути. Коли висохне, то це буде, як запечатано. Поставити банку в холод і нехай кисне. Потім можна зняти марлю і закрити капроновою кришкою.

Рецепт Алли Сидор

Спробуйте також приготувати:

Помідори, квашені у трилітровій банці

Щоб квашені помідори не пліснявіли, присипаю їх піском

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook