Квашу огірки у 10-літрових бутлях (як на вино). Роблю багато років – і вдаються дуже смачні. Мій зять дуже їх любить, і ми всі їх смакуємо!
Квашені огірки у бутлях
Беру 5 л води холодної з криниці, висипаю туди 250-грамову склянку з чубом солі не йодованої, добре розмішую, щоб розчинилася сіль. Беру огірки, намочую їх в холодній воді на 2 год. На дно бутля кладу кріп, 4 листка смородини, 4 листка вишні, листок хрону, 3 шматочки кореня хрону. Даю 100-грамову чарку часнику. Викладаю огірки до половини бутля, жменю часнику, морквину (перерізаю на 4 частини), жменьку кропу, далі огірки і зверху жменю часнику (всього йде 250-грамова склянка часнику). Кріп не шкодуйте! Зверху 4-5 шматочків хрону і листя хрону, і заливаю водою з сіллю (уся сіль має розчинитися!). Закриваю капроновою кришкою і зразу опускаю в льох. Готуйте, їжте, на здоров’я, і не пошкодуєте!
Рецепт Любові Дризни
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків