Квашена капуста у розсолі
- Розсіл: 5 л води, 300 г солі.
Від води відлити 1 л, підігріти її до гарячої, розчинити в ній сіль і влити її до решти води, перемішати. По 1 л розсолу влити 3-літрову банку.
Капусту нашинкувати, перемішати з тертою морквою. Насипати її в банки з водою, щільно не закривати. Протягом 3 днів проколювати, чим маєте, до дна. Потім я беру пластмасову кришку, просовую всередину банки і притискаю капусту (ніби гніт) і до самого верху доливаю розсолом. Далі на холод.
Рецепт Марії Братівнюк
Спробуйте також приготувати:
- Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!
- Капуста в маринаді “Швидка”. Можна їсти вже через 3 години!