Курка-гриль по-домашньому. Три найкращі рецепти

Запечена курка - смачна страва, гідна святкового столу, і коштує недорого. Як смачно запекти курку - читайте всі секрети у рецепті.

Курка по-генеральськи

Курка приблизно 2 кг, пляшка пива, 3-4 зубці часнику, 1 ст. ложка прованських трав, 1,5 ст. ложки солі, перець за смаком, улюблені спеції до курки, соєвий соус за смаком, 3 ст. ложки олії.

Курку помити, добре очистити всередині. Натерти серединку часником, вичавленим через прес, і прованськими травами. Решту спецій всипати в миску, полити соєвим соусом за смаком і олією, перемішати, натерти цілу курку і поставити курку в холодильник на ніч. Зняти ярлики з пивної пляшки, відкрити кришку, всипати у пляшку трохи солі і одягнути на неї курочку. Треба одягнути так, щоб горло пляшки виходило поруч з курячою шийко, щоб пиво, що випаровується, стікало по курці, а не по горловині пляшки. Під час випікання пиво випаровується, після випікання пляшка повинна містити приблизно половину рідини. Поставити курку в розігріту духовку до 180 ОС. Запікати, залежно від розміру курки, від 1 до 2 годин. За 15 хвилин до закінчення запікання ввімкнути гаряче повітря, щоб курка добре підрум’янилася. Рецепт і фото Надії Тимків


Домашня курка-гриль, запечена у духовці

Невелика курка (до 2 кг), приправа для курки (1 шт.), сіль і перець за смаком, 5 ст. ложок соєвого соусу, 2 ст. ложки олії. Глазур для скоринки: 1 ст. ложка меду, 1 ст. ложка гірчиці, 0,5 ст. ложки кетчупу, сіль, перець за смаком, копчена паприка (за бажанням).

Курку розрізати ножицями по хребту з одного боку, потім з іншого. Одним словом, вирізати хребет. У глибокому посуді натерти курку сіллю, перцем, олією, соєвим соусом та приправами і залишити мінімум на 2 год. Підготувати деко і решітку. У деко налити воду і зверху поставити решітку. На решітку покласти замариновану курку. Духовку розігріти до 180 ОС. Запікати курку 1,5 год. При проколюванні зубочисткою повинен витікати прозорий сік. Тоді нанести кісточкою глазур для скоринки і запікати ще 20-30 хв. Все, смакота готова! Рецепт і фото Надії Бутин


Курка печена на пляшці

1 курка (магазинна), 3–4 зубці часнику, майонез, перець, сіль.

Таку курку не треба перевертати або поливати у процесі приготування, вона пропікається чудово з усіх боків.Тушку промити, обсушити. Часник дрібно порізати або вичавити. Курку зсередини і зовні натерти сумішшю перцю, солі і часнику, майонезу й залишити маринуватися не менше ніж на 2 год. У пляшку або банку з-під пива налити до половини води, додати духмяні трави і перець, зверху на пляшку (банку) одягнути курку, поставити на деко (у нього також налити води, доливати у міру випаровування). Деко поставити в гарячу духовку і запікати протягом 1–1,5 год за температури 180 °С.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook