курка

Курка “Гедлібже” (курка по-кабардинськи) у сметанному соусі

Надзвичайно ароматна, ніжна й соковита курочка у сметанковому соусі, яку легко приготувати навіть на будень. Усе готується в одній сковороді, а результат — як у ресторані!

Курка “Гедлібже”

  • 1,5 кг курячих стегон, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. приправи до курки, щіпка сушеного тмину і базиліку, 4 цибулини, 3–4 зубчики часнику, 2 ст. л. борошна, 200 г сметани (20%), 250 мл води, 50 г вершкового масла.

Курку вимити, обсушити й натерти усіма спеціями. На розігрітій сковороді обсмажити м’ясо з обох боків до рум’яної скоринки, потім перекласти у тарілку.

У тій самій сковороді розтопити масло, додати нарізану півкільцями цибулю та подрібнений часник. Смажити 2–3 хвилини на невеликому вогні, доки цибуля стане м’якою.

У сметану додати борошно і воду, ретельно перемішати до однорідності. Вилити суміш у сковороду до цибулі, помішати й трохи потушкувати.

Повернути курку у соус, накрити кришкою й тушкувати 15–20 хвилин на вогні нижче середнього.

Подавати гарячою до улюбленого гарніру, найкраще смакує з картопляним пюре або рисом. Посипати свіжою зеленню.

Рецепт і фото Оксани Білінської

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook