Курка “Гедлібже”
- 1,5 кг курячих стегон, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. приправи до курки, щіпка сушеного тмину і базиліку, 4 цибулини, 3–4 зубчики часнику, 2 ст. л. борошна, 200 г сметани (20%), 250 мл води, 50 г вершкового масла.
Курку вимити, обсушити й натерти усіма спеціями. На розігрітій сковороді обсмажити м’ясо з обох боків до рум’яної скоринки, потім перекласти у тарілку.
У тій самій сковороді розтопити масло, додати нарізану півкільцями цибулю та подрібнений часник. Смажити 2–3 хвилини на невеликому вогні, доки цибуля стане м’якою.
У сметану додати борошно і воду, ретельно перемішати до однорідності. Вилити суміш у сковороду до цибулі, помішати й трохи потушкувати.
Повернути курку у соус, накрити кришкою й тушкувати 15–20 хвилин на вогні нижче середнього.
Подавати гарячою до улюбленого гарніру, найкраще смакує з картопляним пюре або рисом. Посипати свіжою зеленню.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати:
- Курка печена по-генеральськи
- Найсмачніша – “бита” курка. Рецепт, який мене ніколи не підводив
Post Views: 278