Кулеб’яка

Класична випічка з соковитою катустою є прекрасним варіантом і святкової випічки, і щоденного пирога. Він смакує навіть холодним.

Інгредієнти:

Для тіста: 500 г борошна, 4 яйця, 1 скл. молока, 6 г сухих дріжджів, 50 г масла, 3 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 1 ст. ложка горілки.

Для начинки: 1 кг свіжої капусти, 3 яйця, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії.
Борошно просіяти та перемішати з дріжджами. Молоко скип’ятити й тоненькою цівкою влити у збиті з цукром яйця. Поступово всипати борошно з дріжджами і замісити тісто. Потім додати розтоплене масло та вимішувати, доки тісто не вбере весь жир. Наприкінці влити горілку і відставити в тепле місце. Тісто має підійти двічі.

Доки воно підходить, готуємо начинку. Капусту нашинкувати, протушкувати в олії 15 хв. Тим часом відварити яйця та дрібно посікти. До капусти додати яйця, сіль, цукор і вимішати.
Форму змастити маслом, посипати борошном та викласти третину тіста. Начинку викласти посередині смугою, підняти тісто, защипати швом посередині. Потім кулеб’яку перевернути, а з тіста, що залишилося, зробити джгутики і прикрасити ними пиріг. Зверху змастити збитим яйцем, відставити у тепле місце. Як тільки пиріг підійде, його треба проколоти в кількох місцях зубочисткою. Випікати слід у розігрітій духовці 35–40 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook