Крижавки
Капуста свіжа (маленькі головки). Маринад: 1 л води, 3 ст. ложки солі (без чубка), 2-3 головки часнику.
Капусту розрізати навпіл, більшу – на чотири частини. Покласти в окріп і варити 10 хв.
Окріп злити, капусті даємо охолонути і залити холодним маринадом. Для маринаду воду довести до кипіння, розчинити в ній сіль, коли вистигне, додати порізаний плястерками часник. Капусту накрити і винести на холод. Через 3-4 дні капуста готова до вживання. Перед подачею на стіл нарізати і заправити олією.
Можна додати порізаний сирий буряк, тоді крижавки будуть рожеві. Можна залити розсолом з квашених огірків або помідорів (смачніше).
Рецепт і фото Надії Тимків
Спробуйте також приготувати:
Та сама легендарна квашена капуста по-грузинськи з буряком. Смачнішої я не їла!