печиво квіточка

Крихке пісочне печиво “Квіточка”. Смачне і дуже красиве!

До вашої уваги рецепт смачного крихкого і водночас красивого печива "Квіточка" з білого і шоколадного тіста. Навіть на святковому столі воно матиме чудовий вигляд!

Печиво святкове “Квіточка”

  • 1 яйце, 200 г цукру, 1 ст. ложка смальцю, 125 г масла чи маргарину, 125 мл олії, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка амонію, 100-150 г сметани, 1 п. ванільного цукру, 2-3 ст. ложки какао, 600 г борошна.
Масло чи маргарин перетерти з цукром, сіллю та смальцем (вінчиком). Додати яйце, ванільний цукор, перемішати, додати олію і перемішати. У сметані розмішати амоній і влити до тіста, розмішати. Всипати розпушувач і поступово додати борошно. Замісити м’яке еластичне тісто, що не липне до рук. Поділити його на 2 частини. До однієї додати какао, до іншої – борошно (2-3 ст. ложки), щоб була однакова консистенція. Дві частини покласти в плівку і в холод на 10 хв.

Лайфхак з розкочування тіста

Взяти шматок тіста в пакет (кульочок) і розкочувати завтовшки десь 2-3 мм. Так не треба буде підсипати кожен раз борошно. Тоді взяти звичайний курок (від пляшки пластмасової) і вирізати кружечки. Так зробити з двома видами тіста. Поки вирізаєте з одного тіста, інше тримайте в холодильнику.

Формування печива

Брати по 3 кружечки різного кольору і класти раз біле, раз коричневе і так далі. В руці сформувати. Брати кружок один, на середину дати кружок іншого кольору і так по черзі. Останній даємо під низ першого і сформувати квіточки.
Пекти в формі на змащеному пергаменті (у мене був якісний пергамент, з силіконом, тому не змащувала нічим), випікати десь 15 хв при температурі 180 °С.
Рецепт Іванни Луць, готувала і фотографувала Леся Риндик
Радимо також спробувати приготувати печиво за іншими перевіреними рецептами:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook