крученики

Крученики з грибами – традиційна святкова страва

Роздумуєте, що приготувати на святковий стіл? Радимо зробити крученики - це по-святковому смачно та сподобається близьким.

Крученики

  • 1 кг полядвиці, сіль, перець мелений, олія.
  • Начинка: 0,5 кг грибів (печериць), 2 цибулини, 150-200 г сиру твердого, сіль, перець мелений, олія.
  • Заправка: 1-2 морквини, 1-2 цибулини, лавровий лист, сметана, вода, олія, сіль, перець мелений.
Полядвицю порізати, як на відбивну, відбити, посолити і поперчити. Гриби, цибулю порізати кубиками. Гриби з цибулею обсмажити, охолодити, додати потертий сир, сіль, перець.
До начинки можна додати кукурудзу, порізаний помідор. На край шматка м’яса покласти начинку, скрутити.
Формування кручеників
Формування кручеників
Смажити крученики на гарячій сковороді, спершу ту сторону, де шов, щоб крученики не розкрилися.
Порізану цибулю і моркву потерту обсмажити. Сметану розведену з водою на половину закип’ятити, додати сіль, перець, листок лавровий.
На дно жаростійкого посуду додати обсмажену цибулю з морквою, скласти крученики, зверху цибулю з морквою, залити сметаною.
Крученики випікати в духовці при 180 градусів або на плиті приблизно 40 хв.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook