Крем “Мокре безе”
3 білки (100 г), 1/4 ч. ложки лимонної кислоти, 150 г цукру, ванільна есенція.
У миску налити воду, довести до кипіння. Злегка збити білки з лимонною кислотою (кілька секунд). Додати цукор, ванільну есенцію, поставити на парову баню. Ємність з білками не повинна торкатися до води! Продовжити збивати білки на найбільшій швидкості міксера. Приблизно через 8–15 хвилин крем починає навертатися на вінички і відходити від стінок посуду. Зняти з парової бані і поставити в миску з холодною водою на 1–5 хв, продовжуючи збивати його.
З таким кремом дуже зручно працювати, бо він чудово тримає форму. Можна додавати барвники і робити прикраси для тортів і корзинок.
Крем має назву “Мокре безе” тому, що через добу він трохи підсихає й утворює хрумку скоринку, схожу на безе, а всередині залишається вологим.
Якщо прикрашаєте корзинки, крем можна підпалити з усіх боків вогнем із горілки і вони матимуть “загорілий” вигляд.