Котлети “Пташине молоко”
- 1/3 скл. молока, 0,5 скл. борошна, 1 ст. ложка масла, 2 яйця (варене – в начинку, сире – у кляр), 50 г твердого тертого сиру, 300 г фаршу, сіль, перець, 1 скибка хліба (у фарш).
Приготувати фарш, як на котлети: фарш, розмочений хліб, сіль, перець. Приготувати начинку: тертий сир, терте варене яйце, терте масло, сіль, перець.
Приготувати кляр: збити молоко, яйце, борошно, сіль, перець (має бути густиною, як рідка сметана).
Сформувати котлети: розплескати 1 ст. ложку фаршу, покласти 1 ч. ложку начинки, згорнути кулькою, приплюснути. Вмочити в кляр і обсмажити з двох боків до золотистого кольору. Викласти на деко і запекти 15 хв при 220 ОС.
Можна посмажити без запікання: спочатку без кришки, а потім під кришкою.
Можна робити не в клярі, а в панірувальних сухарях: борошно – яйце – сухарі.
Також до фаршу можна додати терту цибулину, зубець часнику.
Радимо також інші перевірені рецепти котлет:
- Січені котлети з курячого філе. Ніжні і смачні!
- Найсмачніші котлети – з маринованого фаршу
Post Views: 111