котлета в тісті

Котлета в тісті – чудовий варіант перекусу

Тісто дуже смачне, можна пекти пиріжки з будь-якою начинкою. Та рекомендую приготувати котлети в тісті - це люкс!

Котлета в тісті

  • Для начинки: 800 г м’ясного фаршу.
  • Для тіста: 200 мл молока, 10 г сухих дріжджів або 30 г свіжих, 1 яйце, 40 г цукру, 1/3 ч. ложки солі, 50 г вершкового масла або маргарину, 400-450 г борошна.
Приготувати м’ясний фарш для котлет, який ви полюбляєте. Зробити довгі котлети, запекти їх або обсмажити.
Для тіста дріжджі розчинити у молоці. Потім додати яйце, збите з цукром, сіль і порціями борошно. У процесі замісу влити розтоплене і трохи охолоджене вершкове масло. Готове тісто має бути еластичним, щоб не липло до рук і стінок посуду, але і не бути щільним.
Дати тісту підійти в теплому місці до збільшення в об’ємі в 2 рази (25-30 хвилин). Тісто, що підійшло перемісити, розділити для зручності на 2 частини і сформувати 2 валики. Потім кожен валик розкотити качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 3 мм. Розрізати вздовж на смужки 2,5 см шириною. Обмотати смужками котлети.
Викласти котлети на пергамент і змастити збитим яйцем. Дати підійти. Випікати в розігрітій до 175 градусів духовці 25 хвилин.
Рецепт і фото Оксани Жидко-Дмитровської
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook