“Королівський сирник”
Тісто для сирника
- Форма 25Х35 см.
- Шоколадне тісто: 150 г маргарину або масла, 3/4 скл. цукру, 3 скл. борошна, 2-3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 2 яйця, 4 ст. ложки сметани.
Борошно, какао і розпушувач перемішати і перетерти в крихту з маргарином. Яйця збити з цукром в пишну масу і додати до крихти. Додати сметану і замісити тісто. Готове тісто поділити на 2 частини : більшу – в холодильник, а меншу – в морозилку на 2-3 год.
Сирна маса
- 1,5 кг сиру, 2 скл. цукру, 2 п.ванільного цукру, 10 яєць, 100 г масла, 2 ванільних пудинги, 2 ст. ложки крохмалю або манки, цедра і сік великого лимона.
- Додатково (але не обов’язково): 200 г цукатів, 100 г родзинок.
Сир змолоти. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки збити з половиною цукру і додати до сиру. Масло розтопити і дати до сиру. Вимішати все разом до однорідності, дати всі інші компоненти. Міксером довго не перемішувати, бо сирник гарно виросте, а потім опаде. Білки збити з половиною цукру до стійких піків і частинами ввести до сирної маси. Акуратно вимішати (знизу вверх)
Форму застелити пергаментом. Розкотити тісто з холодильника, перенести в форму, розправити і сформувати бортики. Викласти на нього сирну масу і затерти тістом з морозилки. Випікати при температурі 160-170 °С ~1 год. Виймати коли боки тверді, а середина ще м’яка. А з форми лише, як вистигне.
Рецепт і фото Іванни Луць
Радимо також приготувати сирник за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Сирник з яблуками з ароматом цитрусів. Готувати легко, а вдається завжди!
-
“Магнолія” (польський сирник). Він подобається всім!
Post Views: 42