Надзвичайно смачний пляцок “Кора дуба”
Форма 25Х25 см, вага готового торта приблизно 3,4 кг, висота 9 см.
Горіховий корж. 8 білків, 200 г цукру, 12 г ванільного цукру, 200 г горіхів, 200 г кокосової стружки, 50 г родзинок, 35 г борошна, 10 г розпушувача.
Бісквіт на жовтках. 8 жовтків, 2 яйця, 200 г борошна, 130 г цукру, 10 г розпушувача. 400 г шоколаду для обмащування коржів.
Крем. 1 б. персиків (820 г), 500 мл води, 2 ванільних пудинги, 40 г цукру, 400 г масла.
Желе. 2 п. персикового желе, 250 мл води.
Горіховий корж. Білки збити у піну, додати цукор і ванільний цукор, збити до стійкості. Додати борошно і розпушувач, кокосову стружку, горіхи і родзинки, акуратно перемішати. Викласти на застелене пергаментом деко, пекти при 180 ОС до готовності (приблизно 50 хв). Охололий корж розрізати навпіл.
Бісквіт на жовтках. 2 білки збити в піну, додати цукор, збивати до його розчинення. Додати 10 жовтків, збити до густої пишної маси. Додати борошно і розпушувач, збити. Викласти на застелене пергаментом деко, пекти при 180 ОС до готовності (приблизно 40 хв). Охололий корж розрізати навпіл. Змастити кожен корж розтопленим шоколадом з обох сторін.
Крем. З’єднати 250 мл соку від персиків і 250 мл води, додати цукор, довести до кипіння. У 250 мл води розчинити 2 п. ванільного пудингу. Влити у киплячий персиковий сік, варити помішуючи до загустіння. Масло кімнатної температури збити добіла, по ложці ввести охололий пудинг.
Приготувати желе дати йому охолонути до гелеподібної консистенції (має майже застигнути).
Зібрати: горіховий корж, 1/4 крему, бісквіт в шоколаді, 1/4 крему, шматочки персика, 1/4 крему, бісквіт з шоколадом, 1/4 крему, горіховий корж (зрізаною частиною догори). Викласти зверху охололе желе (гелеподібної консистенції). Поставити у холодильник мінімум на 12 год, тоді він стає м’якеньким і чудово ріжеться.
Рецепт Лілії Цвіт. Пекла і фотографувала Валентина Янчук
Спробуйте також приготувати: