Конюшина – найдавніші ліки проти онкологічних захворювань

Для лікування застосовують стебла, листя, коріння і квітки червоної конюшини. Заготовляють їх у період цвітіння.

Конюшина червона – це всім відома лугова рослина. Про неї часто згадують у казках і байках. Вважається, що молоко корови, яка паслася на лузі з конюшиною, буде особливо смачним і цілющим.

Конюшина красиво цвіте – яскравими, червонуватими шишечками, пейзажі з квітучими конюшиновими луками просто чудові. Але ця невелика мила квітка володіє лікарською силою і користю. Про це знали ще сотні років тому, і донині конюшина входить до складу багатьох лікувальних трав’яних зборів. Конюшину навіть порівнюють з женьшенем, настільки добре вона допомагає.

Лікувальні властивості червоної конюшини

Червона конюшина – це найдавніші ліки проти онкологічних захворювань. Речовини, що входять до її хімічного складу, пригнічують ріст пухлин та уповільнюють їх. Відомі випадки повного виліковування від раку. При цьому червона конюшина входить в перелік вживаних лікарських засобів. Також її можна використовувати для профілактики розвитку раку після лікування, для підтримки організму, щоб не допустити рецидиву.

Вважається, що червона конюшина особливо ефективна при онкології грудних залоз у жінок, при раку яєчників, ураженні лімфатичних вузлів. Червону конюшину використовують і при такому захворюванні як мастопатія, яка може передувати онкології. Конюшина допомагає ущільненням у грудях розсмоктатися.

Червона конюшина має протизапальні й антисептичні властивості, що значно розширює область її застосування. Вона корисна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (подагрі, хворобливості жовчного міхура, печінки, кишечнику), вірусних і бактеріальних захворюваннях лор-органів (ангіні, тонзиліті, гострої респіраторної інфекції), при грипі, застуді, ревматоїдному артриті. Препарати на її основі допомагають зняти запалення, відновити уражені хворобою тканини, усунути інфекцію.

Червону конюшину можна використовувати і як ефективний відхаркувальний засіб. Вона добре розріджує і виводить мокротиння, її прописують при бронхіті, пневмонії. Також конюшину застосовують і при коклюші. Ця рослина допомагає зупинити або полегшити задушливий, безперервний кашель, яким характеризується це небезпечне інфекційне захворювання.

Відомо і сечогінну властивість червоної конюшини. Її можна застосовувати як основні ліки проти набряків і сечостатевих інфекцій, а також як допоміжні, для профілактики. Червона конюшина добре виводить з організму зайву воду, це не тільки діуретичний засіб, але ще і потогінний.

Народна медицина з успіхом застосовує червону конюшину для лікування дерматологічних захворювань, таких як екзема, дерматит та псоріаз. Вона допомагає загоїти, усунути висипання, зменшити їх кількість або площу пошкодженої шкіри, подовжити термін ремісії. Червона конюшина може допомогти і при облисінні. Дослідженнями було підтверджено, що вона стимулює вироблення природного колагену в епідермісі, який омолоджує шкіру, повертає їй пружність, розгладжує зморшки.

Також конюшина сприяє очищенню організму від токсинів, виводить шкідливі речовини. Вона провокує потовиділення, розріджує жовч, очищає кишечник.

Відзначено і вміння червоної конюшини знімати біль. Вона допомагає при артриті, васкуліті, болях у суглобах, менструальних болях тощо.

Конюшину застосовують при анемії і фізичному виснаженні, вона активно бере участь у кровотворенні, допомагає відновити сили організму.

Лікувальна дія конюшини:

  • протипухлинна;
  • протизапальна;
  • протимікробна;
  • протигрибкова;
  • протисклеротична;
  • протиалергічна;
  • жовчогінна;
  • кровоспинна;
  • відхаркувальна;
  • в’яжуча;
  • сечогінна;
  • потогінна.

Для загального зміцнення організму, лікування, профілактики ГРВІ, профілактики онкозахворювань готують різні настоянки.

Для приготування спиртової настоянки беруть один стакан квіток червоної конюшини і заливають їх 500 мл горілки, настоюють два тижні в темному сухому місці. Настій слід збовтувати раз в п’ять днів.

Настоянку конюшини п’ють курсом – тричі по місяцю з перервами на 10 днів. Ліки приймають по одній чайній ложці натщесерце за 15 хвилин до їжі.

Від гіпертонії

Беруть три столові ложки сухих квіток червоної конюшини і заливають 300 мл окропу, варять на водяній бані 10 хвилин і настоюють півгодини. Відвар проціджують і приймають три рази в день по 75 мл.

Від запалення легенів, бронхіту, коклюшу

Щоб швидко приготувати ліки готують експрес настоянку. Стакан квіток і листя конюшини заливають 200 мл окропу і настоюють в термосі 24 години, періодично струшуючи його. Повинен вийти дуже крутий настій – його проціджують і додають стільки ж горілки, настоюють ще пару годин. Після цього приймають по столовій ложці три-чотири рази в день перед їжею. Для дітей можна не додавати горілку, просто використовувати настій.

При мастопатії, пухлинах яєчників

Беруть три столові ложки подрібнених коренів конюшини, три столові ложки квіток і заливають склянкою окропу. Варять на водяній бані 20 хвилин, настоюють годину. Проціджують і п’ють відвар протягом дня, розбавляючи водою. Це лікування має проводитися спільно з медикаментозною терапією.

Конюшина для шкіри – від ран, наривів, псоріазу, фурункулів, дерматиту

Для лікування використовують віджату заварену конюшину, кількість залежить від площі пошкодженої шкіри. Квітки заливають окропом, настоюють годину, після віджимають і загортають у марлю. Компрес можна залишити на ніч. Також можна приймати ванни з відваром червоної конюшини.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook