Консервований борщ – це дуже зручно! Відкрив банку, вкинув у каструлю, додав картоплі – і смачний борщ готовий. Борщова заправка особливо виручає, коли немає можливості і часу возитися з борщем. Тому часто таку заготовку передають бійцям на передову. Одним з таких рецептів консервованого борщу поділилися волонтери.
Консервований борщ
- 4,5 кг капусти, 1 л олії, 2 кг моркви, 3,5 кг буряку, 1,5 кг цибулі. Вага почищених овочів.
- А також: 6 ст. ложок цукру, 4 ст. ложки солі, перець, лавровий лист, 0,5 л води, 200 мл оцту.
Капусту нашаткувати, овочі крупно потерти. У казанок налити олію. Як закипить, додати цибулю, як трошки покипить, додати моркву. Як закипить, додати буряк. Коли закипить, додати капусту. Як усе закипить, додати 6 ст. ложок цукру, 4 ст. ложки солі, перець, лавровий лист, 0,5 л води. Як покипить 10 хвилин, додати 200 г оцту. Все має покипіти хвилин 10 і готово. Розкласти у сухі стерильні банки, закрутити.
Рецептом поділилася Алла Демчук від ВОЛОНТЕРИ ВОЛИНІ З ДОБРОМ У СЕРЦІ
Радимо також спробувати інші рецепти борщової заправки:
- Банку відкрив – і борщ готовий! Сім рецептів борщової заправки
- І заправка до борщу, і салат на зиму. Дуже хороший рецепт!