Консервовані помідори-їжачки
Помідори (тугі, невеликі), часник. На 1 л маринаду: 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі. На літрову банку 0,5 ч. ложки оцтової есенції.
Помідори помити, насухо витерти. Часник почистити і нарізати тонкою соломкою. На три банки по 1,5 л йде дві великі головки. У кожному помідорі зубочисткою зробити проколи, у них вставити часникову соломку.
Скласти їжачки у чисті ошпарені банки. Одну банку з помідорами залити холодною водою, злити і визначити, скільки рідини знадобиться на потрібну кількість банок.
Зробити маринад, закип’ятити його і залити у банки. Через 5–7 хв маринад злити, знову закип’ятити і знову залити у банки.
У кожну банку додати оцтову есенцію з розрахунку 0,5 ч. ложки на літрову банку (на дволітрову банку потрібно 1 ч. ложка есенції).
Закрутити, перевернути догори дном, укутати.