Консервована скумбрія з овочами на зиму
1 кг червоного перцю (соломкою), 1 кг моркви (потерти або соломкою), 1 кг цибулі (півкільцями), 3 кг помідорів сливок (перемелених без шкірки), 0,5 л олії, 3 кг скумбрії, 100 г цукру, 150 г оцту, 0,5 л томатної пасти “Руна”, 2–3 ст. ложки солі, перець чорний, духмяний, лавровий листок.
Овочі тушкувати у 0,5 л олії 30 хв. Можна спершу обсмажити цибулю, потім додати моркву, потім перець і насамперед мелені помідори. Скумбрію розпатрати, порізати товстими шматками, десь по 5 см (можна розрізати навпіл і дістати хребет або залишити), додати до овочів. Коли маса закипить, додати 100 г цукру, 2-3 ст. ложки солі (на свій смак), 150 г оцту, 0,5 л томатної пасти “Руна”, спеції на свій смак, тушкувати ще 30 хв. Розкласти у банки, стерилізувати 60 хв, закрутити.
Рецептом поділилася Любов Гриців-Павлюх