картопля

Коли і чому картопля шкідлива для здоров’я

Багато хто вважає картоплю шкідливим продуктом, в якому крім крохмалю нічого немає. Інші захищають свою улюбленицю і розповідають про її користь. Де ж правда? Чи є картопля смачним, але шкідливим продуктом?

Картопля, особливо молода, містить багато корисних речовин. Але вона легко може стати шкідливою, якщо…

25 захворювань, які лікує звичайна картопля

Яка картопля шкідлива?

Чому картопля має сумну популярність і призводить до зайвої ваги? Тому що майже всім цей продукт подобається смаженим. Любителям смаженої картоплі краще не їсти куплену картоплю фрі, а готувати її самостійно. За словами експертів, не знаючи, скільки разів використовувалася олія, слід відмовитися від смаженої в ній страви. Лікарі попереджають: багаторазове готування в олії, яку не змінюють, може призвести до того, що «олія стане розсадником канцерогенних речовин».

Також експерти зазначають, що для приготування смаженої картоплі корисніше використовувати сало, а не рослинну олію. Фахівці пояснюють, що олія в процесі смаження досягає температури 180 градусів. В ній від такого розжарювання утворюються канцерогени, і вона може стати токсичною для організму.

Бабуся мене навчила, що робити з водою, в якій варилася картопля. Тепер усім про це кажу!

Картоплю краще смажити без додавання гострих спецій і прянощів – любителям гострих приправ краще додавати їх після смаження. Під час обсмажування спеції можуть трансформуватися в небезпечні для внутрішніх органів сполуки.

Картопля найкорисніша звареною, приготовленою на пару або запеченою.

Відварена і запечена картопля входить до складу дієти №5, розробленої спеціально для людей, які страждають захворюваннями жовчного міхура і печінки. При гострих формах гепатитів картоплю рекомендують вживати у складі овочевих супів, картопляного суфле і овочевих рагу.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook